תעודת משחק מקצועית כמו בתל אביב
עכשיו גם בחיפה
חולמים להופיע על במה ולהשתלב בתעשיית הבידור? אל תחכו – הצטרפו לסטודיו בחיפה, בניהולו של השחקן והבמאי יונתן שוורץ, והתחילו את דרככם בתעשיית המשחק!
הסטודיו בחיפה הוא בית הספר המקצועי היחיד בצפון, ממוקם בלב האזור התרבותי של העיר עם גישה נוחה מכל הארץ. הלימודים מתקיימים בתוך תיאטרון הסטודיו, מרכז הפרינג' בחיפה, עם במה, תאורה וסאונד מקצועיים.
לימודים בגישה הוליסטית שמשלבים סגנונות שונים עם חשיפה לעולם התעשייה. הסטודנטים מקבלים כלים פרקטיים להשתלבות בתחום, כולל הכנת בוק, טיפים לאודישנים והכרת זכויות השחקנים.
הסטודיו עוקב אחרי מגמות משחק עכשוויות בעולם. הסטודנטים זוכים ללימודים ממורים בעלי ניסיון בינלאומי, עם כיתות אמן משתנות.
בניגוד לבתי ספר אחרים, כאן כל סטודנט הוא קולגה לעתיד. הצוות מתמקד בהעצמה אישית, יצירת אווירה משפחתית ותרומה הדדית בין הסטודנטים.
כיתות קטנות (עד 18 סטודנטים) שמאפשרות למורים לעקוב אחרי התקדמות כל סטודנט ולתת משוב אישי מותאם. בנוסף לליבת התכנים המקצועיים, כל שנה משולבים שיעורים מותאמים לצרכים הספציפיים של הסטודנטים במחזור.
סטודנטים מצטיינים יכולים להתחיל לעבוד בתיאטרון הסטודיו מיד לאחר סיום הלימודים ולהתחיל לפתח את קריירת המשחק שלהם.
בוגרי בית הספר מקבלים ליווי אישי בשנה הראשונה לאחר הלימודים, כולל הכנה לעבודה בתעשיית התיאטרון בישראל ועזרה ביצירת קשרים מקצועיים להשתלבות מוצלחת בתעשייה.
פתיחת הלימודים: 27.10.25
הסטודנטים יהנו משיעורי משחק מעשיים, עבודת גוף וקול, ולימודים עיוניים שיכשירו אותם לשחקנים מקצועיים. במהלך הלימודים יתקיימו כיתות אומן, צפייה בהצגות, ופגישות עם שחקנים, בימאים ומחזאים מובילים בתעשייה.
במהלך השנים הראשונות, הסטודנטים יעברו מסע אישי וקבוצתי שיביא לשינוי פנימי עמוק ויכשיר אותם להופיע על הבמה עם הכלים הבימתיים העכשוויים.
משחק בשיטת סטניסלבסקי, משחק בשיטת יוסי יזרעאלי, משחק בשיטת מיכאל צ'כוב, משחק מול מצלמה, אימפרוביזציה, אימפרוביזציית אורך, תנועה וריקוד, ליצנות, אקרובטיקה, פיתוח קול ושירה, דיקציה ופרויקציה, תולדות התיאטרון והוראת המשחק.
נוסף על כך, המערכת תכלול שיעורים עם תוכן משתנה בהתאם לצרכים הספציפיים של הסטודנטים ולצרכי השעה. לאורך השנתיים הללו ייפגשו הסטודנטים עם אנשי מקצוע מיוחדים מהתחום ומחוצה לו.
יישום הלמידה באמצעות העלאת 4-5 הפקות שונות, אחת לחודשיים. במהלך ההפקות הסטודנטים יעבדו עם במאים שונים בעלי שיטות שונות.
במהלך השנה השלישית השיעורים יתמקדו בפרקטיקה ובהכנה לקראת הצעדים הראשונים בשטח: הכנת בוק, בחירה של סוכנות, טיפים לאודישנים, הגשת הצעות לפסטיבלים בחו"ל, הכרה של זכויות וחובות שחקנים, הקמת להקה ועוד.
כמובן שאפשר. זה מאד אישי. בית ספר למשחק לא מתאים לכל אחד, אבל עדיין ברוב המקומות בארץ ובעולם, ישאלו היכן למדתם והתשובה משפיעה על הסיכויים להתקבל לתפקידים. הסיבה היא שמי שעבר את התהליך המלא של בית ספר למשחק הוכיח רצינות ורכש כלים ולכן, הבמאים השונים לוקחים בחשבון שיהיה להם יותר קל לעבוד עם בוגרי בתי הספר למשחק. בנוסף, הלימודים לצד מורים שהם אנשים מתעשיית הבידור, וסטודנטים נוספים שעשויים להיות כוכבים בעתיד, היא מקפצה לקריירה העתידית.
לא. בכל בתי הספר למשחק בארץ התעודה היא תעודה מקצועית בלבד ולא נחשבת כתואר. רק באוניברסיטאות ומכללות ניתן לקבל תואר. אבל, כמו בשאר בתי הספר, יש לנו הסכם עם אוניברסיטת חיפה כך ששעות הלימוד בבית הספר המקצועי מוכרות שם לצורך השלמת תואר.
כן, בהחלט. טכניקות המשחק ותכנים נוספים הנלמדים בבית הספר מיושמים בכל אחד מהתחומים שהוזכרו. בנוסף, חשוב לזכור כי פעמים רבות סטודנטים מגיעים עם רצון לעסוק בקריירה ספציפית, אך במהלך הלימודים משנים את דעתם בעקבות החשיפה לאופציות הרבות העומדות לרשותם.
מקצוע המשחק הוא מקצוע פיזי ותהליכי. כשם שיש אתלטים שמתאמנים כל יום, אם ברצונם להגיע לאולימפיאדה, כך בית הספר למשחק מכשיר שחקנים להגיע לטופ המקצועי בתחומי הקולנוע, הטלוויזיה והתיאטרון. מי שמעוניין ללמוד משחק בתור תחביב יכול לבוא לאחד מהקורסים השבועיים שלנו. לעומת זאת, מי שמעוניין להגיע רחוק, צריך לאמן את עצמו יום יום, אחרת לימודיו לא יהיו רציניים ולא יהיו להם תוצאות בטווח הארוך.
בנוסף, אופי הלימודים הוא פיזי וקבוצתי. כלומר, לא ניתן להשלים את החומר למי שפספס שיעורים ומי שלא מגיע לשיעור, עלול לפגוע בסטודנטים האחרים בהגשת משימות ועבודות.
כן, כל עוד זה לא מפריע ללימודים הסדירים. על כל הגעה ליום צילום יש לקבל אישור מבית הספר. בית הספר מאשר ימי צילום בודדים בשנה, שכן היעדרות מרובה משיעורים עלולה לפגוע בטיב הלימודים.
הסיבה העקרונית להגבלת גיל היא שהלימודים מחייבים נוכחות מלאה ואינטנסיבית בכל השיעורים. בדרך כלל לאחר גיל 30 לאנשים יש מחויבויות למשפחה, ילדים או מקום עבודה ויותר קשה להם להתחייב. עם זאת, בבית הספר שלנו יש מקום לכל המוכשרים והרציניים שמוכנים להתחייב למסגרת, גם אם הם עברו את גיל 30 (הקבלה מותנית באודישן).
פתיחת הלימודים: 27.10.25
שחקן ובמאי, בוגר ניסן נתיב ת"א, שיחק בקאמרי, בית לסין, תיאטרון חיפה, תמונע, הסימטה ועוד.
בין היתר השתתף בפרוייקטים מיוחדים בפסטיבל ישראל, פסטיבל עכו, small במה ועוד.
ביים מספר מופעים והצגות, ביניהם: "DUZ.PUA" – מופע מחווה לשירי האירוויזיון הישראליים שרץ במשך 3 שנים בסוזן דלל וברחבי הארץ.
"המאהב" מאת הרולד פינטר "פיטר פן 3.0" – עיבוד פרוע לאגדה המקורית למבוגרים בלבד.
בשנת 2004 הקים את תיאטרון הסטודיו שעד היום נחשב למרכז הפרינג' של חיפה.
ניהל אמנותית את פסטיבל ACT2 להצגות פרינג' בחיפה.
בוגר החוג לתאטרון טיפולי אוניברסיטת חיפה
ליצן רפואי מטעם עמותת "רופא חלום"
שחקן יוצר, עוסק בליצנות , תאטרון פיזי, תאטרון רחוב, מנחה קבוצות צרכים מיוחדים בקהילה.
2015 – "בן אדם לציפור" פסטיבל הצגות ילדים הבינלאומי חיפה
2016 – "מיליידי" פסטיבל עכ. בימוי משה מלכא
2018 – "הנאו-אנדרטלים" מופע ליצנות פוסט אפוקליפטי. בימוי נועם רובנשטיין בשיתוף תאטרון "הידית".
שיעורי דיקציה ופיתוח קול. מוסיקאית, מנהלת מוסיקלית, מנצחת, פסנתרנית.
בעלת למעלה מ-40 שנות נסיון בהוראה.
בוגרת האקדמיה למוסיקה מאוניברסיטת תל אביב.
בעלת תואר במוסיקולוגיה מאוניברסיטת בר אילן.
עסקה בניהול מוסיקלי של הצגות ומחזות זמר בארץ ובחו"ל.
אסנת היא יוצרת ובימאית, מורה לתאטרון ודרמה תרפיסטית.
עבדה בסדנא למחול בגעתון, שם יצרה בשילוב עם תיאטרון פיזי ומחול.
במרכז לתאטרון עכו מתמחה ביצירות אישיות בשפה של התאטרון הפיזי והצגות אוטוביוגרפיות.
M.A באמנות האלתור וחינוך
מנחה, מורה ומאמנת את אמנות האלתור וההבעה בקול, תנועה ומילה מעל ל30 שנה.
מייסדת את מרכז הרגע, בית לחקר אמנות האלתור.
בעלת קלפי הרגע ויוצרת שיטת הרגע.
לימדה מעל 20 שנה בניסן נתיב, בלזלי קולג', אוניברסיטת חיפה,מכללת אורנים ועוד.
מלמדת בסטודיו בחיפה מאז נפתח.
www.harega.org